Hypopressive eli Low Preassure Fitness-tekniikka on sinulle, joka haluat kaventaa vyötäröäsi, parantaa lihastonusta ja ryhtiä, kuntouttaa vatsalihasten erkaumaa, kaipaat keskivartaloosi voimaa sekä haluat antaa lantionpohjallesi uuden elämän. Hypopressive-tekniikka edesauttaa myös aineenvaihdunnan elpymisessä ja on oivallinen keino niin valmistautua raskauteen kuin palautua synnytyksestä. Tekniikka sopii erittäin hyvin myös fitness-harrastajille vyötärön kaventamiseen.

Metodi on alunperin kehitetty Belgiassa fysioterapeutti Marcel Caufriezin johdosta naisille synnytyksestä palautumiseen, ajatuksenaan kirurgiaton kuntoutuminen. Hypopressive onkin oivallinen juuri lantionpohjan ja keskivartalon kuntouttamiseen. Säännöllisellä harjoittelulla on pystytty kuntouttamaan lieviä gynekologisia laskeumia ja edesauttamaan vatsalihasten erkauman kuntouttamista.

LPF Hypopressive-tekniikka auttaa vatsalihasten erkaumaan ja parantaa lantiopohjan lihaksistoa
Alipainehengitys eli apnea nostaa rakenteita lantionpohjasta saakka

* Harjoittelu koostuu erilaisista hengitys- ja liikesarjoista sekä itse tuotetusta alipaineesta. Treenaaminen on turvallista ja ohjaajan kanssa oikein tehtynä erittäin tehokasta. *

Lue lisää tekniikasta Hypopressive Finland -sivustolta.

Tuntuman kursseilla edetään alkeista aina tasolle 3 saakka. Satu ja Sofia ovat koulutettuja Low Pressure Fitness/ Hypopressive -ohjaajia ja omaavat pitkän ohjaushistorian muissakin hyvinvointilajeissa. Alkeiskurssi on johdanto lajiin, jolloin opitaan hengitys- ja alipainetekniikka. Alkeiskurssin jälkeen voi siirtyä tason 1 harjoitteisiin ja käydä Tuntuman flow-tunneilla. Tason 1 jälkeen edetään tasolle 2 ja 3. 
Flow-tunti sisältää lajinomaista kehonhuoltoa ja rentoutumisharjoitteita sekä sarjojen harjoittamista flowssa, eli keskeyttämättä korjaamaan tekniikkaa. Ohjaaja kiertää tunnilla auttamassa ja rytmittää harjoittelua. 

Tuntuman kurssirakenne on seuraava:
Alkeisryhmä järjestetään 2,5 tunnin tiiviskurssina.
Tasot 1, 2, ja 3 toteutetaan kuuden (6) kerran kursseina

Esteitä harjoittelulle:
raskaus
sydänsairaus
korkea verenpaine


Kaikki naiset ikään ja kuntoon katsomatta, tervetuloa!

-Kevät 2020

Seuraavat alkavat viikkokurssit:

*LPF/Hypopressive TASO 1
Ti 21.1. – 25.2.2020 (yhteensä 6 kertaa)
klo 17:00 – 17:50
99€/hlö

*LPF/Hypopressive TASO 2
Ti 21.1. – 25.2.2020 (yhteensä 6 kertaa)
klo 18:00 – 18:50
99€/hlö

Ohjaajana Sofia Vesa

*LPF/Hypopressive with Baby (äidille ja vauvalle suunnattu tunti)
Seuraavan kurssin ajankohta ilmoitetaan myöhemmin

59€/hlö

Ohjaajana Satu Korkeamaa

Tiivis- ja kertauskurssit:

*LPF-Hypopressive alkeet, TIIVISKURSSI
Ti 14.1.2020
klo 17:00 – 19:30
59€/hlö

Ohjaajana Sofia Vesa

Ilmoittautuminen kursseille Tuntuman nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvälineinä käy myös mm. Smartum, Edenred/Ticket Duo, EazyBreak, E-passi & Tyky-maksuvälineet.

**Ilmoittautuminen on sitova. Paikan voi perua maksutta 7vrk ennen kurssin/workshopin alkua. 1-6vrk ennen tulleista peruuntumisista veloitamme 50% osallistumismaksusta ja sen jälkeen 100% osallistumismaksun (lääkärintodistuksella maksua ei peritä). Tuntuman yleisen käytönnön mukaan voit korvata yhden poissaolon toisella vastaavalla/vastaavan arvoisella tunnilla (lääkärintodistuksella voit korvata todistusta koskettavat poissaolot).

Kurssi toteutuu, kun ilmoittautuneita on vähintään neljä. Jos vähimmäismäärä ei täyty, järjestäjällä on oikeus perua kurssi korvauksetta viimeistään ensimmäisen ryhmäkerran jälkeen. Tällöin asiakkaalta peritään kertamaksu eikä koko kurssin hintaa. 

Korvaava ohjaaja on mahdollinen, jos kurssin ohjaaja estyy tulemasta paikalle (esimerkiksi sairastumisen vuoksi). Jos korvaavaa ohjaajaa ei saada, ryhmäkerta voidaan siirtää korvaavaan ajankohtaan. Muutoksista pyritään ilmoittamaan kurssilaisille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ilmoittautumalla hyväksyt edellä mainitut ehdot.**