Minun Tarinani, Satu

Esittelyssä Tuntuman liikunnanohjaaja, hieroja ja markkinointiosaaja Satu Korkeamaa.

Minun Tarinani on Tuntuman naisten esittelysarja. Avaamme teille matkaamme naisten hyvinvoinnin ammattilaisiksi, jotta tuntisitte meidät hieman paremmin ja tietäisitte taustaamme. Kolmantena esittelyssä Satu, ikuisesti tiedonjanoinen moniosaaja. Satu on koulutukseltaan mm. liikunnanohjaaja AMK, koulutettu hieroja, vyöhyketerapeutti, matkailun ohjelmapalvelujen tuottaja ja löytyypä Satulta myös koulutustaustaa myynnin, markkinoinnin ja yritysosaamisenkin puolelta.

Jo pienestä sintistä asti olen ollut kova liikkumaan ja esiintymään. Haaveammattini oli olla isona näyttelijä, laulaja ja tanssija. Aika perussetti sellaiselle ihmiselle kuin minä olen. En päätynyt kuitenkaan varsinaisesti yhdellekään noista aloista ammattilaisena, mutta harrastusten ja koulun parissa paljonkin. Peruskouluissa ja lukiossa painotuksena oli ilmaisutaito, ja lukioaikana vietin enemmän aikaa tanssikoulussa kuin kotona. Osallistuin aina kaikille musiikinkursseille ja esityksiin, laulaminen on ihanaa! Kävin myös useamman vuoden Oulun Taidekoulussa opiskelemassa ilmaisutaitoa ja teatteria. Sanomattakin selvää, että veri vetää lavalle! 😀

Opiskellessani Jyväskylässä toteutin samalla tätä esiintymisunelmaani Jyväskylän Kaupunginteatterissa tanssijana. Tästä intoutuneena hain Oulun ammattikorkeakouluun tanssinopettajalinjalle. Pääsin viimeiseen vaiheeseen, mutta paikka jäi about pisteen päähän. Harmitti hetken, mutta olin jo tehnyt varasuunnitelman, ja ostin lentoliput Australiaan. Australiassa vietin vajaan vuoden. Elämäni vuoden!

Olen siis aina ollut hyvin aikaansaava ja nopea liikkeissäni. Äitini naurahtelee, että aina kun kysyttiin lähteekö joku johonkin kisoihin, olin mukana – vaikka en olisikaan osannut ko. lajia. Taidan olla vieläkin sellainen, en pelkää haasteita.
Luontaisesti olen hakeutunut opiskelemaan opinahjoihin, jotka ovat tarjonneet koulutuksen sisältöön jotakin liikunnallista. Etenin hyvin loogisesti matkailun ohjelmapalvelujen tuottajasta liikunnanohjauksen peruskurssille ja edelleen Kajaanin ammattikorkeakouluun liikunnanohjaajaopintoihin. Korkeakouluopintojen aikana sain vakituisen työpaikan liikuntakeskuksesta, ostin ja remontoin omakotitalon mieheni ja perheidemme kanssa, menin naimisiin, perustin toiminimiyrityksen ja sain kaksi lasta. Sanomattakin selvää, että kiirettä ja riitti, eivätkä vuorokaudessa riittäneet aina tunnit. Tähän väliin välitetään syvimmät kiitokset läsnäolosta, tuesta ja avusta maailman parhaalle aviomiehelleni sekä omille ja mieheni vanhemmille. <3

Äidiksi tuleminen sai minut tajuamaan, että vaikka olen aina ollut reipas tekemään töitä, koin työltäni puuttuvan tarkoituksen ja suunnan. Kuopukseni syntymän jälkeen aloin ihmetellä keskikehoni toimintaa – tai sen puutetta. Esikoiseltani olin palautunut todella hyvin, mutta kuopuksen jälkeen kaikki ei ollutkaan enää niin helppoa. Aloin selvittää syytä, ja kun kukaan ei oikein osannut sanoa mistä on kyse, aloin tutustumaan aiheeseen enemmän itse. Tajusin, että minulla on vatsalihasten erkauma, eikä kukaan osannut auttaa sen kuntouttamisessa. Opiskelin aihetta ja aloin pitämään kuntouttavia Pilates-ryhmiä.

Matkani Tuntumaan ja tähän pisteeseen näin jälkikäteen katsottuna on hyvin looginen, vaikka olenkin välillä poikennut tieltä mm. vaatemyynnin ja kiinteistönvälityksen puolella. Aina olen silti palannut ihmisen hoitamisen ja kuntouttamisen pariin.
Koen, että paljon tähän pisteeseen on johdatellut omat kokemukseni. Kiinnostuin äitiysliikunnasta AMKin aikana jo ennen kuin olin itse äiti. Tein lopputyöni aihepiirin parissa Oulunkaaren kuntayhtymälle. Äidin näkövinkkelistä olen käynyt läpi lasteni maitoallergian tuomat ongelmat ja valvonut esikoiseni kanssa kaksi vuotta, ensin koliikin takia ja myöhemmin lienee vain tavan vuoksi. Haimme tuolloin apua vyöhyketerapiasta. Myöhemmin sain itse apua vyöhyketerapiasta burnoutiin, ja kiinnostuin opiskelemaan sitä lisää. Nyt vastaanotollani käy pääasiassa vauvoja, ja ymmärrän täysin, kun äiti kertoo olevansa väsynyt vauvan itkuun ja omaan avuttomuuden tunteeseensa.

Sisälläni kasvoi halu auttaa ja jakaa tietoa äitiyteen ja naiseuteen liittyvistä asioista. Huomasin miettiväni usein, että miten tällainen vatsalihasten erkauma-asia voi olla niin vieras niin monelle? Pyörittelinkin pitkään ajatusta omasta äitiysfysioterapia – ja hyvinvointikeskuksesta, kun Sofia laittoi kreivin aikaan viestiä minulle ja Sallalle, kahdelle vieraalle kollegalleen. Opiskelin tuolloin liiketoimintaosaamista ja olin jo alkanut hahmotella liiketoimintasuunnitelmaa tällaista keskusta varten.
Tapasimme ensimmäistä kertaa huhtikuussa 2017 oululaisessa Mira Poppinssin kahvilassa, kun Sofia kysyi, mitä meillä on Sallan kanssa tulevaisuuden suunnitelmissa.  Avoimesti laitoin korttini heti pöydälle, että minä haluan tällaisen keskuksen. Oli niin vahva tunne siitä, että tämä on tehtävä tässä just nyt. Siitä hetkestä se lähti, ja tähän on tultu.

Ammatillisesti olen tiedonjanoinen, ja koen asioita joskus hieman ristiriitaisina. Rakastan tiedettä, mutta myös luonnonlääketiede kiehtoo minua. Toivon, että nämä kaksi voidaan joskus yhdistää mutkattomammin. Hoitajana ja kuntouttajana olen empaattinen, reflektoiva ja yritän aina asettaa itseni asiakkaani rooliin, jotta voisin auttaa paremmin. Asiakkaat ovat ehdottomasti tämän työn suola. Saan parhaat kicksit asiakaskeissien ratkaisemisesta, se on kerrassaan kutkuttavan mieletöntä!
Koen myös, että yrittäjyys on loistavin muoto toteuttaa omaa osaamistani ja luovuuttani. Onnekseni minulla on loistavat, samalla aaltopituudella surffaafat yhtiökumppanit.

Tänään nautin yrittäjyydestä, äitiydestä, naiseudesta, vaimona olemisesta ja elämän ylä- ja alamäistä täysin siemauksin joka ikinen päivä!

Tulevaisuudelta toivon unelmointia ja niiden toteuttamista, sopivasti haasteita sekä niin ammatillista kuin henkilökohtaista kehittymistä.

Ja paljon, paljon rakkautta. <3

-Satu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *