Satun vastaanotolla Tuntumassa

Yksikään päivä ei ole edeltävänsä kaltainen, mikä sopii minulle loistavasti. Kurkataanpa kuitenkin, miten keskivertopäivä työn merkeissä pyörii ja mitä vastaanotollani tapahtuu?

Palveluihini Tuntumassa kuuluvat hieronnat, vyöhyketerapia, ravintovalmennus sekä ryhmäliikuntaohjaukset. Yksilövastaanotollani asiakkaat ovat 90% naisia, ja tuon 10% vastakkaisen sukupuolen kiintiön täyttävät poikavauvat vauvahieronnassa. 😉

Vastaanotollani käy hyvin laaja otanta erilaisilla taustoilla ja oireilla olevia asiakkaita, mutta eniten teen töitä raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten kanssa. Olenkin kehittänyt oman konseptin äitiyshierontaan: MamaMassage®- hierontaa raskaana oleville ja synnytyksestä palautumiseen.
Yleisimmin oireita on alaselällä, niskahartiaseudussa, lantion alueella sekä purentalihasten vuoksi kallon ja niskanpohjan alueella. Monet käyvät vastaanotolla vatsalihasten erkauman kuntoutuksen vuoksi, kun keskikehon lihaskireydet eivät ota vapautuakseen ja häiritsevät kuntoutumista. Usein käsittelemme arpikudoksiakin, sillä ne vaikuttavat jopa huomattavasti ympäröivään kudokseen.

Ensimmäinen käynti alkaa aina laajemmalla haastattelulla ja tutkimisella, jotta ymmärrän asiakkaan taustan ja syyn, miksi hän on vastaanotolla. Näin osaan auttaa täsmällisemmin lyhyessä ajassa. Minulle on tärkeää, että tiedän mitä olen tekemässä, ja osaan selittää sen myös asiakkaalleni. Päämääräni on aina tehdä vaikuttavaa työtä, jotta asiakas tuntee muutokset kehossaan ja kokee saaneensa rahoilleen täyden vastineen.

Käsittelytyylini on sekoitus ns. klassisia hierontaotteita ja mobilisointia, faskiakäsittelyä sekä liikehoitoa. Käytän usein myös pienvälineistöä, kuten faskiaimukuppeja ja faskiarautaa. Asiakkaan tehtävä hoidon aikana on rentoutua, mutta usein myös aktivoin asiakkaan mukaan liikkeeseen. Vastaanotollani ei levitellä öljyjä ja tehdä pelkkää sivelyhierontaa, koska koen tällöin menettäväni tuntuman kudoksesta ja rehellisesti sanottuna en koe pelkällä öljysivelyllä olevan muuta vaikuttavuutta, kuin rentoutuminen. En myöskään edusta runnovaa tyyliä, sillä koen, että lempeä ja täsmennetty hoito on jopa toimivampi, kuin kovakourainen pusertelu. 🙂

”Ai vitsit mää niin tykkään sun käsittelystä, kun se on niin miellyttävää ja kuitenkin niin vaikuttavaa!
Sulla on ihanat kädet!”
Hieronta-asiakkaan palaute hoidon jälkeen.

Asiakkaisiin tässä työssä luo lämpimän ja läheisen suhteen, ja joidenkin kanssa yhteinen taival on pitkä. On ihana seurata esimerkiksi kasvavaa raskausvatsaa ja kuulla säännöllisesti kuulumisia, ja pian vastaanotolla onkin synnyttänyt nainen ja mahdollisesti myös useamman kerran hoitopöydällä äitinsä vatsassa ollut, nyt maailmaa ihmettelevä pieni nyytti.

Hoidan myös vauvoja vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla. Pääosin hoito pohjautuu hierontakäsittelyyn, jonka opetan hoidon aikana myös vauvan vastaanotolle tuoneelle aikuiselle. Yleisimpiä syitä vauvojen hoitoon tuomiselle ovat vatsavaivat, itkuisuus, yöhulinat, kipuilut sekä kehon jäykkyys ja puoltaminen. Luonnollisesti suosittelen aina ensin juttelemaan neuvolassa vauvan tilanteesta lääkärin kanssa ja neuvottelemaan muusta hoidon tarpeesta, kun mahdollisesti fysioterapiasta puoltamiseen. Usein vanhemmat kokevat vauvan saavan apua hoidosta.

”Meillä on ollut hoidon jälkeen aivan kuin eri vauva! Yöt on nukuttu ja vatsakätinät loppuivat. Kiitos!”
Vauvaa hieronnassa käyttäneen äidin palaute. <3

Vyöhyketerapiahoidot aikuisille ovat rentouttavia ja loistavia stressaavaan elämäntilanteeseen. Vastaanotolla käy pääosin raskaana olevia, työikäisiä ruuhkavuosia eläviä naisia sekä vaihdevuosioireiden vuoksi kaiken ikäisiä naisia.

Hoidon jälkeen jutellaan jatkosta ja kotiohjeista. En näe järkevänä hukuttaa kiireisiä ihmisiä neuvoihin, mutta pyrimme usein miettimään jonkin pienen asian tai muutoksen arkeen, joka auttaisi jaksamaan ja voimaan paremmin.

Olipa tarinasi mikä tahansa, sinä ja kehosi olette lämpimästi vastaanotolleni tervetulleita! <3

Rakkauvella, Satu