Sofian vastaanotolla Tuntumassa

Kuvaan alla työviikkoani karkeasti sekä asiakasryhmiä, jotka hakevat vastaanotoltani apua kehon toimimattomuuten. 🙂

Työpäiväni Tuntumassa ovat hyvin vaihtelevia. Teen äitiys- ja lantionpohjafysioterapian lisäksi valmennuksia ja yksittäisiä kuntosaliohjauksia Liikuntakeskus Voitossa. Osa viikostani kuluu myös usein kouluttaessa Äitiysliikunnan ammattilaisia sekä personal trainereita Suomeen Äitiysliikunta-akatemian ja Trainer4You:n kautta. Olen aina ollut intohimoinen luennoitsija, esiintyjä ja pidän paljon kouluttamisesta ja nautin vaihtelevista työviikoista.

Vastaanotoltani hakevat apua monen eri-ikäiset naiset. Autan nuoria liikkuvia naisia löytämään keskikehoon tukea, pääsemään eroon jatkuvista selkäkivuista tai tsemppaan liikuntaan aloittamisen kanssa. Raskautta suunnittelevien ja raskaana olevien naisten kanssa keskitymme usein kehon vahvistamiseen turvallisesti raskaus huomioiden sekä lantion alueen kireyksien poistamiseen ennen synnytystä tehden synnytyksestä mukavempaa. Vastasynnyttäneiden naisten kanssa käymme alkuun läpi kehon palautumista synnytyksestä, tutkimme vatsalihasten erkauman tilanteen sekä lantionpohjan voimatasot ja määrittelemme sen perusteella, millainen liikunta olisi turvallista aloittaa synnytyksen jälkeen. Koska erikoisosaamistani on naisten kuntoutus, tulee vastaanotolleni myös esimerkiksi keski-iässä oleva nainen, joka haluaa saada vinkkejä paremman ryhdin saavuttamiseksi, haluaa eroon lantionpohjan toimintahäiriöistä, kuten virtsankarkailusta tai muuten vain vinkkejä oman hyvinvoinnin kehittämiseksi ja parantamiseksi.

Koen itse suurena vahvuutena sen, ettei osaamiseni rajoitu vain fysioterapiaan, vaan pääsemme asiakkaan kanssa vahvistamaan kehoa myös muun muassa voimaharjoittelun kautta. Olipa kyse tuki- ja liikuntaelinten kivuista tai keskikehon toimintahäiriöistä (vatsalihasten erkauma, virtsankarkailu, gynekologiset laskeumat), niin liike on usein lääke! Keho kaipaa sopivassa suhteessa huoltavaa ja vahvistavaa harjoitusta ja asiakas taas usein kaipaa vahvistusta siihen, että tekee varmasti liikkeet oikein ja turvallisesti. Useimmat asiakkaistani pääsevät hienosti alkuun jo yhdestä kolmeen käyntikerralla, poikkeuksena personal trainer -valmennukset, joissa tapaamme asiakkaiden kanssa viikottain.

Kehon toimimattomuus voi johtaa siihen, että välttelet mahdollisesti tiettyjä liikuntalajeja tai liikkeitä esimerkiksi kipujen vuoksi tai siksi, että sinulla on tahatonta virtsankarkailua, vatsan pömpötystä tai vaikeutta hallita kehoa liikkeessä. Meillä on kuitenkin paljon keinoja päästä eroon näistä ongelmista ja minun tavoitteeni on saada asiakkaat siihen kuntoon, että he voisivat palata omien, itselle tärkeiden liikuntalajien pariin mahdollisimman pian. Älä siis paini näiden asioiden kanssa yksin, vaan tule käymään vastaanotollani, niin katsotaan sinulle sopiva tapa tehdä kehostasi toimivampi kokonaisuus. <3

<3 Tuntuman äitiys- ja lantionpohjafysioterapeutti & naisten valmennukseen erikoistunut personal trainer Sofia Vesa.