Raskausfysioterapiaa Oulussa

Raskaus on mullistavaa aikaa naisen keholle. Kehon toiminta muuttuu monin tavoin raskausaikana. Kehon asennon ja painopisteen muutokset sekä hormonaaliset syyt johtavat usein tuki- ja liikuntaelinperäisiin oireiluihin. Tällaisia oireita voivat olla mm. selkä- ja lonkkakivut, iskiasvaivat, liitoskivut sekä lantion alueen toimintahäiriöt, kuten virtsan-, kaasun- ja ulosteenpidätyskyvyn ongelmat.

Näihin kaikkiin voi, ja kannattaakin hakea apua jo aikaisessa vaiheessa raskausaikana. Synnytyksestä palautumista tuetaan parhaiten jo raskausaikana tapahtuvalla oikeanlaisella ja turvallisella harjoittelulla.

Raskaana oleva nainen

Raskausajan äitiysfysioterapiasta apua esimerkiksi suraavissa tilanteissa:

  1. Haluat tietää, kuinka liikkua turvallisesti ja tehokkaasti raskausaikana
  2. Haluat lievitystä raskausajan vaivoihin, kuten liitoskipuihin
  3. Kärsit selkäkivusta
  4. Haluat valmistaa kehoa synnytykseen
  5. Haluat muutosta lantionpohjan toimintaan
  6. Haluat edistää synnytyksen jälkeistä palautumista raskausajan harjoittelulla

Tuntumassa raskausajan fysioterapiapalveluja tarjoaa Salla Tiiro. Fysioterapiassa käytetään mm. rebozo-tekniikkaa rentoutumisen apuna sekä kuvantavaa ultraäänilaitetta syvien lihasten aktivaation tutkimiseen. Käynnillä annetaan yksilöityjä terapeuttisia liikkeitä kotiharjoitteluun sekä liikuntaneuvontaa. Käynteihin yhdistetään tarpeen ja toiveiden mukaan manuaalista käsittelyä, jolla voidaan merkittävästi vähentää kehon kireyksiä ja kipuja.