Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Äitiysfysioterapia tarjoaa apua muun muassa raskauden aikaisiin ja synnytyksen jälkeisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin ja toiminnan muutoksiin. Keskivartalon toimintahäiriöiden, kuten vatsalihasten erkauman, kuntoutus on äitiysfysioterapeutin keskeistä osaamisaluetta. Äitiysfysioterapeutti ohjaa turvallisen ja tilanteeseen sopivan liikunnan harrastamiseen niin raskausaikana kuin synnytyksen jälkeenkin, teemme ja ohjaamme arpikäsittelyjä sekä annamme ohjeita lantion alueen kiputilojen hoitoon. Myös synnytykseen valmistautumisessa äitiysfysioterapeutti voi olla apunasi.
Palvelu sopii siis todella hyvin sekä raskaana olevalle että synnyttäneelle naiselle.
Ei ole väliä onko synnytyksestä kulunut viikkoja vai vuosia – voimme auttaa pitkän ajan jälkeenkin.

Lue lisää mikä on vatsalihasten erkauma

Asiantunteva
äitiysfysioterapeutti
juuri sinua varten

Tuntuman fysioterapeutti Salla on erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan. Salla on käynyt useita lisäkoulutuksia aina lantionpohjan manuaalisesta käsittelystä keskivartalon toiminnan tutkimiseen ultraäänilaitteella, ja lisäkouluttautuu koko ajan lisää. Naisten Hyvinvointikeskus Tuntuma tarjoaa monipuolista ja moniulotteista äitiysfysioterapiaa, huomioiden jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet.

Tutkimuksissa käytetään kuvantavaa ultraäänilaitetta, jolla saa tarkkaa tietoa esimerkiksi keskivartalon syvien lihasten toiminnasta. Vastaanotolla on myös EMG-laite, jolla voidaan mitata lantionpohjalihasten aktiivisuutta ja laitetta voidaan hyödyntää myös lantionpohjan lihasten harjoittelussa.

Suosittelemme käyntiä äitiysfysioterapeutilla kun

  1. Epäilet suorien vatsalihasten erkaumaa
  2. Haluat aloittaa liikunnan synnytyksen jälkeen tai raskausaikana, mutta olet epävarma miten aloittaa.
  3. Sinulla on lantionpohjan toiminnallisia ongelmia (virtsankarkailua, paineentunnetta, lihasheikkoutta, ylikireyttä).
  4. Sektio- tai episiotomia-arpi kiristää.
  5. Kärsit raskauden aikaisista selkä-, lantio- tai hartiakivuista.
  6. Haluat tietoa kuinka valmistella kehoa synnytykseen