Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Äitiysfysioterapia tarjoaa apua muun muassa raskauden aikaisiin tai synnytyksen jälkeisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin, vatsalihasten erkauman kuntoutukseen sekä ryhtiongelmiin. Ohjaamme turvallisen liikunnan harrastamiseen niin raskausaikana kuin synnytyksen jälkeenkin, teemme ja ohjaamme arpikäsittelyjä sekä annamme ohjeita erilaisten lantion alueen kiputilojen hoitoon. Palvelu sopii siis sekä raskaana olevalle että synnyttäneelle naiselle. Ei ole väliä onko synnytyksestä kulunut viikkoja vai vuosia – voimme auttaa pitkänkin ajan jälkeen.

Lue lisää mitä on vatsalihasten erkauma
Fysioterapeutti opastamassa asiakasta äitiysfysioterapiassa

Asiantuntevat
äitiysfysioterapeutit
juuri sinua varten

Tuntuman fysioterapeutit Salla ja Sofia ovat molemmat erikoistuneet äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan. Molemmat ovat käyneet useita lisäkoulutuksia aina lantionpohjan manuaalisesta käsittelystä keskivartalon toiminnan tutkimiseen ultraäänilaitteella. Naisten Hyvinvointikeskus Tuntuma tarjoaa monipuolista ja moniulotteista äitiysfysioterapiaa, huomioiden jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet.

Käytämme tutkimuksissa kuvantavaa ultraäänilaitetta, jolla saamme tarkkaa tietoa esimerkiksi keskivartalon syvien lihasten toimintakyvystä. Meillä on käytössämme myös EMG-laite, jolla voidaan mitata lantionpohjalihasten aktiivisuutta ja laitetta voidaan hyödyntää myös lantionpohjan lihasten harjoittelussa.

Suosittelemme käyntiä äitiysfysioterapeutilla kun

  1. Epäilet suorien vatsalihasten erkaumaa (diastasis recti)
  2. Haluat varmistaa turvallisen liikunnan aloittamisen synnytyksen jälkeen tai raskausaikana
  3. Sinulla on lantionpohjaongelmia (virtsankarkailua, paineentunnetta, lihasheikkoutta, ylikireyttä).
  4. Sektio- tai episiotomia-arpi kiristää.
  5. Kärsit raskauden aikaisista selkä-, lantio- tai hartiakivuista.
  6. Haluat ohjeita kehon parempaan linjaukseen ja ryhtiin raskausaikana tai synnytyksen jälkeen