Synnytyksen jälkeen hierontaan?

Synnytyksen jälkeen hierontaan voi hakeutua akuutin kivun vuoksi jo muutaman viikon päästä synnytyksestä jos tarve on ja äidistä aika tuntuu sopivalta. Oikea aika tulla hierontaan on siis varsin yksilöllinen, rajoituksia ei ole, MamaMassagen synnytyksestä palauttava hieronta on suunnattu juuri tähän ajankohtaan. Hieronnassa tärkeää on löytää äidille juuri sopiva asento hoidon ajaksi. Vatsamakuulla olo saattaa olla epämukava ja tuoda painetta keskivartalolle tai rintojen alueelle, mutta sitäkin asentoa pystymme muokkaamaan mukavaksi tai toteuttamaan hieronnan kylkimakuulla tai istuen. MamaMassage soveltuu todella hyvin myös rentouttavaksi hoidoksi, äidin omaksi hetkeksi.

Jos hieronnasta toivotaan apua akuuttiin kipuun ja kireyteen, ajan voi varata myös klassiseen hierontaan pelkästään niiden alueiden käsittelyyn.

Synnytyksestä palauttava hieronta

MamaMassagen synnytyksestä palauttavassa hieronnassa käsiteltäviä alueita ovat yksilöllisesti vatsa, kyljet, alaselkä ja lantion alue, lisäksi tehdään toiminnallisuuden kartoitus ajatellen synnytystä ja siitä palautumista. Synnytyksestä palauttavaa hierontaa voidaan yksilöllisesti soveltaa eri aikoihin ja asiakkaan tilanteisiin ja toiveisiin sopivaksi. Asiakas voi tässä kuulostella yksilöllisesti vointia, tuntuuko vaikka kevyt kävelylenkki ja liikkuminen jo sopivalta tai miltä tuntuu mahdollisen sektioarven tai suoliluiden-vatsalihasten välillä, kun itse kevyesti tunnustelee aluetta. Tyypillimmin asiakkaat hakeutuvat hoitoon jälkitarkastusajan lähistöllä 5-12 viikkoa synnytyksestä. Synnytyksestä palauttavalla hieronnalla voidaan edistää palautumista raskausaikana syntyneistä muutoksista kehoon ja edesauttaa äidin hyvinvointia.

Meillä myös synnytyksestä puhuminen on oikeen sallittua ja normaalia, kuuntelemme mielellämme.

Sektioarpi ja hieronnat

Sektioarven kuntoutuksessa tärkeää olisi alueen käsittely sopivin arpikäsittelyin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ajatelllen faskiaalisia toimintaketjuja ja liikettä, sektioarven vaikutus ja mahdollisten kiinnikkeiden muodostumisen vaikutus ei yleensä rajaudu vain vatsan alueelle, vaan se voi vaikuttaa myös eri toimintaketjuihin. Vaikutuksia voi huomata mm. puolieroina, lihaksen aktivoitumista yrittäessä aktivaation puuttumisena, liikkeessä epätasapainona ja myös kuukautiskipuina. Tämän voi huomata konkreettisesti vaikka etureiden venytyksessä tai kylkeä pidentäessä. Tuntumasta sektioarven käsittelyyn löytyy erillisia faskia- ja arpikäsittelyjä, mutta myös synnytyksestä palauttavassa faskiakäsittelyssä voimme käsitellä ja huomioida sektioarpea.

Jos tilanteesi, hieronnan valinta tai muu mietityttää, käänny rohkeasti meidän puoleen, autamme mielellämme!

– Terhi