Äitiysfysioterapia – mitä se on?

Mitä äitiysfysioterapia on? 
 

Äitiysfysioterapia on terminä varsin uusi ja vasta parin viime vuoden aikana enemmän ihmisten tietoisuuteen noussut fysioterapian ja kuntoutumisen erikoisosaamisalue. Äitiysfysioterapian tavoitteena on ennaltaehkäisevästi ja kuntouttavalla näkökulmalla edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia. Tähän mennessä naiset ja äidit ovat hakeneet tietoa raskausajan ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan ja toimintakyvyn tukemiseen lähinnä neuvoloista, netistä ja kirjallisuudesta. 


Mitä äitiysfysioterapiassa tehdään? 


Äitiysfysioterapiassa yhdistyvät lantionpohjafysioterapia sekä vatsalihasten erkauman kuntouttamisen osaaminen sekä muu ydinosaaminen, jolla tuetaan naisten hyvinvointia ja terveyttä. Raskausaikana äitiysfysioterapiasta haetaan vinkkejä muun muassa turvalliseen raskausajan liikuntaan ja vauvan ja äidin hyvinvointia tukevaan ravitsemukseen, helpotusta liitoskipuihin sekä apua esimerkiksi ryhdin ylläpitämiseen ja parantamiseen. Synnytyksen jälkeen taas naiset hakevat apua ja tukea lantionpohjan lihasten vahvistamiseen, keskivartalon voiman palauttamiseen, ryhdin parantamiseen sekä mm. vinkkejä siihen, minkälainen liikunta on turvallista synnytyksen jälkeen ja miten kannattaa lähteä liikkeelle. 


Ketkä hyötyvät äitiysfysioterapiasta? 
 

Äitiysfysioterapia mielletään tällä hetkellä vielä hyvin vahvasti raskaana olevien ja juuri synnyttäneiden naisten palveluna. Synnytykset voivat koskettaa ja jättää jälkensä kuitenkin vielä vuosienkin päästä synnytyksestä ja asiakaskuntaamme kuuluukin paljon keski-ikäisiä naisia. Lantionpohjaan liittyvät toimintahäiriöt, kuten ylikireys, yhdyntäkivut, virtsan-, kaasun- ja ulosteenpidätyskyvyn ongelmat sekä gynekologiset laskeumat koskettavat myös hyvin laajaa ikäryhmää ja tämän vuoksi meillä käy naisia ihan kaikista ikäryhmistä! 


Miten pääsen äitiysfysioterapiaan? 
 

Meille pääset lääkärin lähetteellä tai ilman. 🙂 Voit varata ajan suoraan netistä www.hyvinvointikeskustuntuma.fi/ajanvaraus tai soittamalla 0408340423. Suosittelemme ensin tulemaan äitiysfysioterapian yksilökäynnille, jossa tutkimme lantionpohjan ja keskivartalon tilanteen. Tämän jälkeen mietimme Sinulle sopivan jatkosuunnitelman palveluvalikoimastamme www.naistenhyvinvointkeskustuntuma.fi/palvelumme. 


Mistä löydän lähimmän äitiysfysioterapeutin? 
 

Äitiysfysioterapeutteja on jo mukavasti ympäri Suomen. Linkistä löydät Sinua lähimmän ammattilaisen omalta paikkakunnaltasi. 🙂 
 https://www.aitiysfysioterapia.fi/aitiysfysioterapeutit/